30 Ocak 2009 Cuma

Sardalye Dolma

İlk yemeğimize Zoi ile başlamak istedim. Oldukça değişik ve leziz bir tadım sunan bu yemeği yeşil salata ve şarap eşliğinde servis etmenizi öneririm. Haaa tabii sevdiklerinizle bir arada :)))

Malzemelerimiz
1 kg sardalye (ayıklanmış olanları almanız işiniz kolaylaştıracaktır)
100 gr ufalanmış ekmek içi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş ezilmiş sarımsak
Kıyılmış maydanoz
2 tane rende soğan
1 tatlı kaşığı limon suyu
60 gr kapari
60 gr siyah çekirdeksiz zeytin
40 gr kuş üzümü
40 gr dolma fıstığı
Tuz ve taze çekilmiş karabiberi

Hadi Yapalım
Balıklarımızı eğer ayıklanmış alamadıysanız, kafalarını kopararak ve kılçıklarını da çıkararak ayıklayalım, yıkayalım ve onlar süzülürken, bütün malzemelerimizi kendi aralarında karıştıralım. İsterseniz zeytin dilimlerini biraz ufaltabilirsiniz. Hazırlamış olduğumuz malzemeden bir çay kaşığı yardımı ile alarak, balıklarımızın baş kısmına koyarak, kuyruk kısmına doğru yuvarlayalım. Balık rulolarımızı hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Damak tadınıza uygunsa aralara bir kaç adet defne yaprağı eklemenizi tavsiye ederim. Hazırladığımız bu ruloları fırında, 170 derecede yaklaşık 20-25 dakika pişirerek servis edebilirsiniz.
*Balıkların kurumamasına dikkat ederseniz lezzeti muhteşem.
*Pişirmeden önce 1/2 çay bardağı kadar beyaz şarap ile balıklara aroma katmanız olası.
*Ekmek kırıntısını sık kullanıyorsanız, bayat ekmekleri blenderdan geçirip un haline getirerek dondurucuda her an kullanıma hazır halde bulundurabilirsiniz.
*Maydanozuda ayıklayıp, yıkadıktan ve kuruttuktan sonra buzdolabı poşetlerinde dondurucuda muhafa ederek her an taze halde el altında bulundurabilirsiniz.
Afiyetle
Zurli :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder